Blog

Terapii inovatoare in tratamentul ulcerului varicos – LumiHeal

Suntem intr-o perioada de profunde schimbari datorita pandemiei cu SARS-Covid 19.

Exista pretutindeni teama ca prezentarea in camerele de urgenta cu alte afectiuni ne expun unui risc major de contaminare si cu toate acestea nu putem neglija bolile cronice care au nevoie de asistenta medicala permanenta.

De aceea clinica Medvarix a ramas deschisa pe perioada pandemiei pentru a reprezenta un suport medical pentru pacientii aflati in suferinta.

Principalul scop al clinicii in aceasta perioada este oferirea de sevicii medicale cu masuri de protectie atat pentru personalul clinicii, cat si pentru pacienti, astfel incat actul medical sa se desfasoare in conditii de deplina siguranta.

Una din afectiunile deloc de neglijat este insuficienta venoasa cronica, o boala invalidanta si care nu de putine ori se insoteste de aparitia ulcerului varicos.

Ulcerul varicos reprezinta o lipsa de substanta sau, altfel spus, o plaga, situata cu predilectie la nivelul gambei, in treimea distala si cauzata de o circulatie venoasa necorespunzatoare .

Se insoteste  de modificari de pigmentare ale pielii, pielea devenind inchisa la culoare si foarte subtire, de durere, de fenomenul de subtiere al gambei – asa numita “glezna stransa de garou”, de diferite dermatite atrofice sau hipertrofice, toata simptomatologia asociata ranii reprezentand un handicap serios pentru pacient.

Initial se considera ca ulcerul varicos apare la persoanele varstnice. In prezent datorita cresterii frecventei boli venoase cronice (peste 50 % din populatia adulta), aparitia ulcerului venos la varste tinere a crescut. Astfel impactul economic al acestei boli devine deloc de neglijat.

S-au imaginat de-a lungul timpului diferite metode de tratament ale ulcerului venos.

Dermatologia si-a adus aportul ei prin imaginarea diferitelor unguente cicatrizante, care refac structura celulara si favorizeaza epitelizarea.

Chirurgia a rezolvat problema de fond prin tratamentul chirurgical al refluxului si dilatatiilor venoase , prin tratamentul invaziv scleroterapic al perforantelor si prin curatarea chirurgicala a plagii (debridare).

Rezultatele tuturor acestor tratamente cumulate au fost foarte bune, insa nu perfecte. Acest lucru a lasat loc imbunatatirilor.

Astfel a parut LumiHeal – o terapie inovatoare care inchide ulcere varicoase si orice alte plagi prin lumina fluorescenta.

Terapia este usor aplicabila pacientului si aproape nedureroasa. Ea consta in aplicarea unui gel cu molecule active la nivelul plagii. Acest gel este activat cu ajutorul unei lampi cu lumina fluorescenta. Prin activarea gelului este stimulata vindecarea la nivel celular, este inhibat raspunsul inflamator care sta la baza formari plagii, este stimulata oxigenarea tisulara, rezultatele aparand dupa 3-4 sedinte de tratament.

Rezultatele foarte bune nu s-au lasat asteptate, desi am implementat metoda de doar doua saptamani .

P.A -78 ani, Bucovat – “Dupa 2 utilizari ale lampi, durerile de la nivelul ranii au disparut.”

C.B -49 ani, Buzias -“Dupa 3 utilizari pielea arata curata si se vad mici regiuni in care se regenereaza.”

Pentru ca tratamentul boli venoase cronice este o constanta preocupare a centrului de excelenta in flebologie din clinica noastra, Medvarix Timisoara va astepta cu usile deschise in conditii de deplina siguranta pentru a va trata si a va redobandi confortul.

Hemoroizii – simptome, preventie si tratament

Stiai ca peste 50% din populația planetei sufera de hemoroizi? Femeile insarcinate sunt predispuse sa dezvolte hemoroizi …

Ecografia Doppler în patologia vasculară: utilitate și avantaje

Ecografia reprezintă una din cele mai folosite metode imagistice de diagnostic medical. Ea se bazează pe utilizarea …

Tratamentul individualizat al bolii varicoase la MedVarix

Cu o prevalență ridicată în populația generală, varicele pot deranja atât estetic, cât și simptomatic. Cu diverse …