Fisuri Anale

Ce sunt fisurile anale?

O fisura anala este o ruptura in axul longitudinal al canalului anal, interesand mucoasa si lasand descoperite fibrele musculare si terminatiile nervoase extrem de sensibile. Ea survine ca o complicatie a bolii hemoroidale in cazul unui scaun constipat, sau, dimpotriva, ca urmare a unei serii de scaune diareice.

Care sunt simptomele caracteristice fisurii anale?

Durerea atat in timpul, cat mai ales dupa defecatie, cu o perioada de acalmie de cateva minute, care poate persista ore intregi. Poate aparea si sangerarea anala. Sfincterul anal se contracta reflex fiind spastic si impiedicand o evacuare usoara (scaune “creionate”).

Cum se trateaza fisura anala?

Anusul trebuie dilatat pentru a reduce spasmul sfincterian ce induce un cerc vicios care impiedica inchiderea ranii. Exista un tratament topic specific, folosit pe scara larga in reteaua de sanatate a tarilor civilizate, care are o rata de succes excelenta, evitandu-se astfel interventia chirurgicala.

Tratamentul cuprinde sedinte de scurta durata, distantate intre ele la 2-3 saptamani, in medie 4-5 sedinte. Aceste sedinte nu necesita o pregatire prealabila, iar dupa sedinta pacientul isi reia activitatea normala.

Terapii inovatoare in tratamentul ulcerului varicos – LumiHeal

Suntem intr-o perioada de profunde schimbari datorita pandemiei cu SARS-Covid 19. Exista pretutindeni teama ca prezentarea …

Injectarea cu acid hialuronic în buze

Injectarea cu acid hialuronic în buze este o procedură simplă ce acționează pentru a reface volumul pierdut în timp …

Ce este unghia încarnată si cum o tratam la MedVarix?

Unghia încarnată este o afecțiune provocată de un fragment de unghie care intră în piele provocând inflamație, durere …