Testare Covid-19 Coronavirus

Suna la 0256 704 394 si programeaza-te acum!

 

Clinica MedVarix vine in sprijinul comunitatii oferind teste de sange pentru identificarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG/IgM (COVID-19).

Testele serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 si arata raspunsul imun al organismului la infectia cauzata de virus, indiferent daca pacientul a fost simptomatic sau nu. In prezent se estimează că 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

Conform ultimelor investigații epidemiologice, perioada de incubație a infecției cu SARS-CoV-2 este între 3-7 zile (minim 1 zi și maxim 14 zile), timp în care persoana infectată este contagioasă.

Intrebari Frecvente

 1. Ce fel de test este? – Este un test care arata daca ati avut coronavirus sau nu, intrucat testeaza anticorpii din sange. Imunoglobulinele (anticorpii) sunt molecule ​​specifice sintetizate ca răspuns la infecțiile virale sau bacteriene. Testul se efectueaza din sange. Testele disponibile în clinica noastra  in acest moment pentru diagnosticul infecției cu COVID-19 depistează anticorpii de tip IgM sau IgG. Anticorpii detectați prin teste serologice indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă persoana prezenta simptome specifice infecției sau a fost asimptomatică. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatice.
 2. Ce metoda folositi ? – Se foloseste metoda chemiluminiscentei, CLIA,care  are la baza o reactie antigen – anticorp specifica, determinand prezenta in sange a anticorpilor de tip IgG sau IgM dezvoltati de organism impotriva COVID-19. 
 3. Este vorba de testul rapid ? – NU, testul rapid este o metoda calitativa de determinare a prezentei in ser a anticorpilor, care poate da rezultate fals pozitive prin interferenta cu alte tipuri de coronavirusuri. Testul folosit de noi este o metoda  cantitativa, specifica, mult mai sigura.
 4. Este vorba de testul PCR ? – NU, testul RT-PCR este folosit pentru depistarea antigenului de coronavirus. Testul RT-PCR se efectueaza din exudat nazofaringian si se face la cei care prezinta simptome de boala, conform definitiei bolii, in cadru institutionalizat.
 5. Este sigur ? – Testul serologic de depistare a anticorpilor va arata in proportie de 98% daca ati avut boala sau nu. Testul se efectueaza in laborator pe aparate acreditate iar rezultatele sunt validate.
 6. Exista masuri de precautie? – Sigur, recoltarea se face de catre personal bine echipat, dotat corespunzator si bine instruit, testat periodic. Nu exista riscul de a va imbolnavi in urma vizitei facute pentru recoltare. In plus va veti programa in asa fel incat sa nu asteptati in preajma altor pacienti. In clinica nu intra decat maximum 3 persoane, cu distanta de siguranta intre ei.
 7. Ce arata rezultatul ? - Testele disponibile în clinica noastra  in acest moment pentru diagnosticul infecției cu COVID-19 depistează anticorpii de tip IgM sau IgG. Anticorpii detectați prin teste serologice indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă persoana prezenta simptome specifice infecției sau a fost asimptomatică. Imunoglobulina M (IgM) este tipul de anticorp produs de sistemul imun imediat dupa infectie, altfel spus, este prezenta in prima linie de aparare in timpul infectiilor virale, inainte ca sistemul imun sa produca anticorpii de tip IgG. Imunoglobulinele G sunt anticorpi extrem de specifici care sunt importanti pentru imunitatea pe termen lung si memoria imunologica.
 8. Cat dureaza recoltarea ? - Recoltarea de sange dureaza maximum 10 minute din momentul in care ati terminat de completat formularul necesar inregistrarii dumneavoastra. ESTE IMPORTANT SA AVETI LA DUMNEAVOASTRA CARTEA DE IDENTITATE.
 9. Cand primesc rezultatul ?Rezultatul se elibereaza a doua zi lucratoare dupa ziua recoltarii. 
 10. Cum primesc rezultatul ?Eliberarea rezultatului se face fie in format electronic, pe mail sau whatsapp, sau fizic, pe hartie, la clinica. Pentru a va scuti de riscurile unei deplasari inutile va oferim posibilitatea eliberarii rezultatelor pe mail sau telefon mobil.
 11. Testele sunt acoperite de casa de asigurari ? – NU.
 12. Care este pretul testului ?210 RON, include IgM si IgG.
 13. Care este valabilitatea testului? – Testele atesta prezenta sau absenta anticorpilor in momentul recoltarii. Studiile sunt in desfasurare.
 14. Cand ma pot testa? Exista un program special? – Nu, va puteti testa zilnic de la 8 – 22, cu exceptia duminicii. Este preferabil sa va programati pentru a nu astepta.
 15. Trebuie sa vin nemancat ? Exista alte conditii speciale ? – Nu, pentru testarea anticorpilor anti-coronavirus nu trebuie sa veniti nemancat. In cazul in care doriti sa faceti si analiza glicemiei, atunci trebuie ca sangele sa fie recoltat pe nemancate. Va puteti face, evident, si alte analize, dar fara regim de contract cu casa de asigurari.
 16. Testele sunt autorizate, acreditate ? – Sigur, sunt teste acreditate CE, validate.
 17. Rezultatul este confidential? Se raporteaza undeva? – Rezultatul este complet confidential, nu se raporteaza.

Varicele – factori de risc și manifestări

Rolul venelor în organism este de a întoarce sângele dezoxigenat spre cord (inimă). Unele sunt situate anatomic deasupra …

Fisura anala – simptome, preventie si tratament

Ce este fisura anala? Fisura anala este o intrerupere a continuitatii mucoasei anale (ruptura). Desi aparitia ei este legata …

Complicațiile insuficienței venoase superficiale

În afară de neajunsurile estetice, lipsa tratamentului în cazul insuficienței venoase cronice poate conduce la o serie …