Blog

Injectarea cu acid hialuronic în buze

Injectarea cu acid hialuronic în buze este o procedură simplă ce acționează pentru a reface volumul pierdut în timp sau care a lipsit de la început. Forma conturului și rezultatul final este stabilit de medicul chirurg în funcție de preferințele fiecărei paciente, de asemeni și cantitatea necesară de injectat, dozarea acesteia și adâncimea potrivită.

Cantitatea de acid hialuronic este mică, densitatea acestuia este medie, iar tratamentul complet durează mai puțin de 30 minute. Procedura de injectare cu acid hialurnic în buze durează câteva secunde pentru fiecare zonă, nu este dureroasă, însă poate apărea o senzație ușoară de disconfort.

Efectul de mărire a volumului buzelor este imediat. Buzele devin mai voluminoase, senzuale, deosebit de naturale și definite estetic.

Umplerea ridurilor și șanțurilor cu acid hialuronic

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic are ca scop dispariția totală sau parțială a acestora prin susținerea țesuturilor și structurilor feței ce au pierdut din elasticitate. Prin procedura de filling cu acid hialuronic se are în vedere diminuarea sau eliminarea ridurilor fine și superficiale din zonele delicate, cum ar fi cele din dreptul ochilor sau gurii.

Există două tipuri de acid hialuronic (cu densitate mică și medie), ce sunt utilizate pentru riduri fine (riduri perioculare, cearcăne), respectiv pentru riduri mari și adânci (șanțuri nazogeniene, nazolabiale, riduri periorale, liniile Marionette, riduri glabelare).

Tehnica de injectare cu canula atraumatică conferă un tratament mult mai confortabil, risc minim de apariție a echimozelor sau a altor efecte secundare, durată de refacere minimă, rezultat natural.  Se aplică în special în refacerea conturului și a volumului facial (pomeți, marginea mandibulei).

Procedura de injectare durează câteva minute, în funcție de numărul zonelor tratate, nu este dureroasă, însă poate apărea o senzație ușoară de disconfort.

Injectarea cu acid hialuronic pentru tratarea ridurilor și inclusiv pentru mărirea buzelor nu se recomandă gravidelor, mamelor care alăptează, persoanelor care urmează un tratament cu antiinflamtoare sau anticoagulante și nici celor ce prezintă infecții.

Înainte de injectare

Injecțiile cu acid hialuronic se pot face în prima ședință de consultație. Înainte de injectare, medicul chirurg se va interesa despre ce rezultate vrei să obții, cum vrei să arăți după, apoi va evalua aspectul facial și tonusul pielii din zonele ce urmează a fi injectate.

De asemenea, medicul se va interesa dacă ai alergii, sau diverse tratamente medicamentoase, care este istoricul tău din punct de vedere al bolilor sau afecțiunilor. Este foarte important să comunici și să răspunzi la toate întrebărilor medicului.

În cazul în care dorești umplerea ridurilor cu acid hialuronic, chirurgul va insemna punctele strategice în care se vor efectua injecțiile. Zonele de injectare vor fi curățate cu o substanță antibacteriană, apoi dacă ai o semnsibilitate la injecții, acestea se vor unge cu o cremă anestezică.

După injectare

La 3-4 ore după injectare edemul și roșeața vor începe să dispară, iar substanța va atrage apă către suprafața pielii, creând un aspect proaspăt și suplu, de aceea este necesar a se consuma cel puțin 2 l de apă/zi. Pentru a diminua senzația temporară de disconfort se vor aplica măști de geluri înghețate.

După procedura de umplere a ridurilor se poate aplica machiaj doar după 24 de ore și se interzice masarea agresivă la locul injectării sau expunerea la soare timp de 7 zile.

Riscuri

Deoarece există nenumărate surse de informare în care se prezintă că tratamentele prin injecții cu acid hialuronic nu prezintă riscuri și au o durată mai mare de acțiune, suntem nevoiți a face precizările de mai jos.

Deși sunt foarte rare cazurile în care pot apărea complicații, trebuie menționat că unele persoane pot fi alergice. Astfel, după injectarea cu acid hialuronic există riscul de apariție a roșeții, a edemelor sau umflăturilor ce pot persista câteva săptămâni, mai mult decât este normal (câteva ore). Dacă apar aceste inconveniente,  sunteți alergică la una din componentele acidului hialuronic și trebuie să anunțați medicul, iar pentru a diminua efectele nedorite se vor utiliza creme cu arnică sau vitamina K.

Pe termen lung nu există riscuri, deoarece acidul hialuronic este considerat a fi cea mai sigură substanță de umplere, fiind eliminat complet din organism după 9-12 luni de la injectare.

Costul: 250 euro/1 fiola Acid hialuronic 

mezoterapie – cu Sunekos 200 – tehnica punctiforma-  100 euro/sedinta

                        – cu Sunekos 1200 – cu canula – 150 euro/sedinta

La mezoerapie este nevoie de 3-4 sedinte la interval de 2 saptamani. 

INJECARE FACIALA BOTOX  – 250 euro/sedinta

TRATAMENT HIPERHIDROZA (BOTOX) – 300 euro

Comments for this post are closed.

Profilul Medicilor MedVarix: Dr. Verdes Gabriel

Sunt medic specialist chirurg, rezidentiatul in aceasta specialitate l-am efectuat in cadrul Clinicii 2 Chirurgie a Spitalului …

Profilul Medicilor MedVarix: Dr. Nicola Roicov

Domnul doctor Nicola Roicov, medic specialist in chirurgie vasculara si membru al societatii europene de chirurgie vasculara, …

Profilul Medicilor MedVarix: Dr. Brincoveanu Liliana Natalia

Dr. Brincoveanu Liliana Natalia Medic specialist chirurgie generala   Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie” …